Descoperă Sălajul pe bicicletă!

“Județul Sălaj este așezat în partea de nord-vest a României și se suprapune pe cea mai mare parte a zonei de legătură dintre Carpații Orientali și Munții Apuseni, cunoscută sub denumirea de Platforma Someșană. “

” Din punct de vedere geografic, județul Sălaj este o zonă de dealuri și depresiuni situate pe cursul văilor AlmașuluiAgrijuluiSomeșuluiCrasnei si Barcăului. Zona montană este reprezentată în partea de sud-vest prin două ramificații nordice ale Munților Apuseni: culmile Meseșului cu Vârful Măgura Priei (996 m) și Plopișului cu Vârful Măgura Mare (918 m). Depresiunile au o largă răspândire pe teritoriul județului și reprezintă importante zone agricole de concentrare a așezărilor. “

Trecând în revistă acesată mică descriere a județului Sălaj, vă invităm să descpoperim Sălajul, printr-o serie de evenimente care să ne aducă în inima lui, cu ajutorul bicicletelor.

Vom organiza ture pe bicicletă, alături de ghizi și oameni ai locului, pentru a te ajuta să descoperi locurile încărcate de istorie și de o frumusețe aparte.

Nu trebuie să ai o condiție fizică de invidiat, trebuie doar să ai dispoziția necesară, pentru a pedala o zi întreagă, alături de alți doritori să descopere Sălajul.

E adevărat, există câteva reguli, cum ar fi – vârsta minimă 18 ani sau 16 ani însoțiți de un părinte – o bicicletă in stare tehnică bună (de preferat un MTB – pentru că multe din trasee vor fi pe poteci și ulițe de țară neasfaltate), casca de protecție și voie bună.

Primul eveniment îl vom organiza în jurul localității Tusa, va avea un nivel de dificultate mediu spre ridicat, dar cu priveliști de poveste.

Pentru participarea la eveniment, va trebui să îți anunți prezența prin înscriere pe formularul de mai jos. Plecarea din Zalău se va face cu mașina, iar pentru o organizare mai bună, te rugăm să confirmi daca ai cu ce să vii, cu cine să vii și dacă mai ai locuri disponibile pentru alte persoane, cu sau fără bicicletă.

Detalii referitoare la program și traseu vor primi pe email, cei înscriși.